Loading...
VÅRE MEDARBEIDERE | Gruvelageret Longyearbyen, Svalbard 2019-10-23T08:23:44+02:00

Steve

Steve er eier og mannen som kjøpte det sammenraste Gruvelageret og gjorde det til restauranten vi er i dag. Han drifter de tre selskapene Svalbard Explorer, Karlsberger Pub og Gruvelageret. Med bakgrunn som kokk og restaurantsjef har byggingen av Gruvelageret realisert flere drømmer: et ønske om å skape et sted for å formidle lokalhistorie til stedet han har bodd i 25 år – og et helt eget kjøkken.

FILIP

Filip er kjøkkensjef, opprinnelig fra Bulgaria, med arbeidserfaring i flere nordiske land. Han startet oppholdet sitt på Svalbard relativt utfordrende: midt i mørketiden og kom rett til norsk julebordsesong på Gruvelageret.  Etter at Filip begynte hos oss har Gruvelageret blitt et kjøkken det snakkes om blant lokale så vel som tilreisende.

SUNNIVA

Sunniva er Gruvelagerets hovmester og ansvarlig for daglig drift i restauranten og ellers gjennomføring av ekstraordinære arrangementer Gruvelageret arrangerer. Hun er også vineksperten vår og har lang erfaring fra flere anerkjente restauranter i Norge. Sunniva sørger for, sammen med teamet sitt, at gjestene våre får en mat-og vinopplevelse de sent vil glemme.

YANA

Yana er vår flerspråklige servitør som presenterer menyen og snakker med gjestene på nesten det språk det skal være; engelsk, russisk, fransk og (om ikke lenge) norsk. Yana er opprinnelig fra Ukraina og har en bakgrunn i grafisk design. Yana er også å se som bartender på Karlsberger Pub og som servicemedarbeider på turer med Svalbard Explorer.

TERESE

Terese er opprinnelig fra nabolandet Sverige, men har tilbrakt flere år allerede i servicebransjen i Longyearbyen før hun begynte som servitør hos oss. I likhet med de andre servitørene forteller Terese gjerne gjestene om Sverdrupbyen og Gruvelagerets historie.

SUTTHAM

Suttham kalles gjerne «Goon» og er Filips høyre hånd på kjøkkenet. Han startet opprinnelig som oppvaskhjelp, men nå er han førstekokk i restauranten når Filip ikke er til stede.

EGIL

Ingen Gruvelager uten en ekte gruvearbeider, Egil (eller Hedly, som han som oftest går under) er altmuligmannen og vaktmesteren vår. Hedly tar seg av alt fra transport av vann, vedlikehold av vei og alle utfordringer som oppstår i et nyrestaurert bygg. Hedly er pensjonert gruvearbeider og har jobbet i nesten alle gruvene i Longyearbyen.

KRISTIN

Kristin er kontordama til Steves tre selskap: Gruvelageret, Karlsberger Pub og Svalbard Explorer. Kristin er vokst opp i Longyeabyen, og etter flere år med studier og arbeid i detaljhandelen «nede» på fastlandet valgte hun å flytte tilbake til hjembyen.