POP UP DINNER 14-15 OKT
POP UP DINNER 14-15 OKT Etter nærmest ett år med dialog og planlegging kunne vi endelig ta imot Robert Sandberg og Sebastian Lopez for en pop up dinner-helg på Gruvelageret. Begge har erfaring fra flere-stjerners Michelin-restauranter som Maaemo og Frantzen. Robert Sandberg kom rett fra Hellas hvor han hadde vunnet Junior-VM: Young Chef of the Year. Det ble en helg uten sidestykke med fantastisk mat og en uvurderlig erfaring for vårt kjøkken å ha så kompetente kokker med oss en uke. Vi ønsker begge kokkene lykke til med videre arrangementer og pop up-eventer, og håper vi ser de igjen hos oss i Longyearbyen ved en senere anledning.
GRUVELAGERETS FØRSTE SMALAHOVELAG
GRUVELAGERETS FØRSTE SMALAHOVELAG Etter ønske fra lokalbefolkning med tilhørighet til Vestlandet bestemte vi for å gjøre et forsøk på å arrangere smalahovelag i oktober. Siden sauehodene hadde litt reisevei var vi nødt til å ha forhåndspåmelding og var spente på hvordan dette ville bli mottatt. Det gikk over all forventing - plassene var utsolgt en måned før arrangementet. Med god hjelp fra vår vestlandske venninne Marit ble dette en kjempekveld, med det et smalhovelag skal ha, nok mat, sang, taler, konkurranser - og rikelig med akevitt. Vi håper de på venteliste som ikke fikk plass sikrer seg plass hos oss til neste år!
ØGLEGRAVERNE KOMMER!
ØGLEGRAVERNE KOMMER!! I elleve år har Norges mest kjente paleontolog, Jørn Hurum, vært på Svalbard om somrene for å grave opp øglefossiler. I år var vi så heldige å få han på besøk etter feltsesongen, hvor han holdt et foredrag for oss om utgravingsprosjektet og hvordan årets sesong hadde vært. Vi fikk også se upubliserte bilder av årets utgraving. Arrangementet var utsolgt flere dager i forveien. Vi serverte en 3-retters meny, og holdt senere baren åpen fram til 03.00. Vi slo til og med til med «gjestekokk», vår egen eier Steve stod på kjøkkenet for anledningen!
EKSPANDERING AV KJØKKENET TIL GRUVE 3
EKSPANDERING AV KJØKKENET TIL GRUVE 3! Denne sesongen har vi samarbeidet med Basecamp Spitsbergen, og sørget for mat til deres grupper inne i daganlegget til Gruve 3, en gruve i Longyearbyen som var i drift fram til 1996. Her stod vi for lunsj og flere retters-middager til opp mot 100 gjester av gangen! Siden vi elsker å vise fram Longyearbyens gruvehistorie kombinert med god mat og drikke var dette et perfekt sted for oss til å kunne servere så store grupper med besøkende.
KONSERT UNDER POLARJAZZ MED NUMA EDEMA
KONSERT UNDER POLARJAZZ MED NUMA EDEMA Vi hadde en flott konsert med over 100 gjester under Polarjazz med den norske folk/soul-sangeren Numa Edema. Gjestene hadde på forhånd gått opp til Gruvelageret med fakler i hendene, som lyste opp veien og polarnatta. Numa Edema ga oss en varm og ektefølt konsert som vi alltid vil huske.
SPITSBERGEN LUTEFISKLAGS 10-ÅRS JUBILEUM
SPITSBERGEN LUTEFISKLAGS 10-ÅRS JUBILEUM Norge er jo stolt av sin lutefisktradisjon, og i 2015 hadde Longyearbyens lokale lutefisklag, Spitsbergen Lutefisklag, 10-års jubileum. Vi var stolte verter til dette jubileet, hvor også den norske journalisten og programlederen Torkjell Berulfsen underholdt og delte sin kunnskap om brennevinet som går hånd i hånd med lutefisken – den norske akevitten.